Wanneer is het vaarseizoen?
Ons vaarseizoen begint op 15 april en eindigt op 14 oktober.

Hoe boek ik de Avontuur?
U kunt via het kopje “Boekingen” boeken voor een optie. U vult de datum in en de grootte van uw groep. Speciale wensen kunt u aangeven bv waar u naar toe wilt, wat u wilt zien.
Indien u dit wenst is het, na afspraak, mogelijk de Avontuur eerst te komen bekijken.

Kan ik zien of het schip beschikbaar is?
Op de website kunt u onder het kopje “Boekingen” de kalender raadplegen om te zien of het schip nog beschikbaar is. Na het invullen van uw gegevens ontvangt u van ons een reactie. Na wederzijds overleg ontvangt u een definitief contract.

Waar kan ik de verhuurprijs vinden van de Avontuur?
Op deze website. Ook kunt u hier de kosten bekijken van catering en overnachtingen en de
eindschoonmaak en eventueel andere bijkomende kosten.

Kan ik later ook annuleren?
Annulering ligt vastgelegd in de algemene voorwaarden BBZ/TCN artikel 5 [ op verzoek sturen wij u deze voorwaarden] Hierin staat in geval van annulering is de klant aan de vervoerder een gefixeerde schadeloosstelling verschuldigd voor het huurbedrag en andere kosten. Deze schadeloosstelling bedraagt tussen 15% bij annulering tot 6 maanden voor afvaart en 100% bij annulering op de dag van afvaart.

Welke bemanning is op de Avontuur aanwezig?
Altijd een gecertificeerde schipper en een 1e  en 2e  maat. Het aantal barbedienden is afhankelijk van de groepsomvang.

Hoeveel gasten kan de Avontuur aan boord meenemen?
Tijdens de dagtochten kunnen maximaal 50 gasten aan boord, stilliggend aan de wal 60 gasten. Bij overnachtingen is er slaapplaats voor 20 gasten.

Is de Avontuur toegankelijk voor rolstoelen en mindervaliden?
Ons schip is niet geoutilleerd voor mindervaliden, de gangboorden zijn te smal en er is geen
lift aan boord. Wanneer de rolstoel of rollator kan worden ingeklapt en de betreffende gast zich kan verplaatsen door de gangboorden zonder rolstoel of rollator en een trapje kan afdalen naar de kombuis, dan bent u van harte welkom en zullen wij u begeleiden.

Welke faciliteiten zijn er aan boord?
De Avontuur is uitgerust met een complete keuken en bar. Aan boord zijn 2 toiletten en 2 douches en een wasruimte. De 5 slaaphutten bevatten elk 2 stapelbedden.

Hoe staat het met de veiligheid?
De bemanning is gecertificeerd. Er is voor elke gast een reddingsvest aan boord. Kinderen t/m 6 jaar zijn verplicht om aan dek een reddingsvest te dragen. De Avontuur is uitgerust met Marifoon, AIS en de nodige navigatie en brandblusmiddelen. Er is geen WIFI aan boord. Over het algemeen komt zeeziekte vrijwel niet voor. Er mag aan boord op het dek worden gerookt. Binnen is dit niet toegestaan.

Waar ligt de Avontuur afgemeerd?
Opstappen kunt u aan de Houtkade 22 in Goes. Parkeren is geen probleem. Heeft u speciale wensen bv een andere opstapplaats dan kunt u dit aangeven. U dient dan rekening te houden met een toeslag op de huurprijs.

Wat is het vaargebied van de Avontuur?
Wij varen en zeilen in het algemeen op de Zeeuwse wateren. Oosterschelde, Veerse Meer, Westerschelde richting Antwerpen, Grevelingen enz.

Kan het weer een belemmering zijn om niet uit te varen?
Ja, bij mist, bij wind boven kracht 7 of zwaar onweer wordt niet gevaren. De schipper bepaalt dit ter plaatse of 1 dag van te voren. U heeft dan recht op terug betaling. Maaltijden die zijn besteld en niet bij de cateraar meer kunnen worden geannuleerd dient de opdrachtgever te betalen. [ zie ook volgende vraag: hoe regel ik de catering? ]

Belemmering om uit te varen
Technische storingen buitenom uw schuld geeft u recht op terug betaling. Wanneer de bemanning niet compleet is omdat deze verhinderd zijn heeft u eveneens recht op terugbetaling. U verneemt dit ruim voor de afvaart. Voor reeds bestelde catering gelden andere voorwaarden. Op alle andere momenten varen we wel en heeft u geen recht op terug betaling.

Hoe regel ik de catering?
In veel gevallen kunnen wij de catering verzorgen tegen redelijke prijzen. Informatie vindt u op deze website onder prijzen, cateringsuggesties. Er mag aan boord niet worden gebarbecued. Wel kan dit soms aan de wal vlakbij het schip. De keuken is voorzien van een groot gasstel, koelkast/vriezer, pannen, bestek en serviesgoed. Uiteraard is er ook een koffiezet apparaat. De bemanning [ 5 ] eet altijd met u mee, denk hieraan bij uw planningen. Door ons bestelde catering kan tot 4 weken voorafgaande aan de tocht worden gewijzigd. De catering dient minimaal 4 weken voor de vertrekdatum te worden besteld/vastgelegd.    U mag zelf de catering verzorgen met gebruikmaking (tegen betaling) van onze keuken.

Wat zijn de betalingsvoorwaarden?
De verhuurprijs dient u vooraf te betalen op ons bankrekening nummer:

NL13 RABO 0373 9308 44 t.n.v. Stichting Zeeuwse Klipper Avontuur. De factuur van de gebruikte consumpties en catering ontvangt u achteraf.

Welke verplichtingen heeft u als gast?
U dient in alle gevallen de aanwijzingen van de schipper op te volgen. Het is niet toegestaan gevaarlijke materialen mee aan boord te nemen zoals wapens, gevaarlijke stoffen of verdovende middelen. U wordt verzocht op de dag van vertrek een lijst met de namen van uw gasten aan de barmedewerker te overhandigen.

Verdere algemene antwoorden op vragen die worden gesteld
Het water aan boord is geen drinkwater. Wij raden u aan flesjes water te gebruiken. Het is verstandig stevige schoenen met rubberen zolen te dragen. Huisdieren zijn aan boord niet toegestaan. Electrische aansluitingen voor opladen van telefoons, foto en videoapparatuur zijn aanwezig. Er is een professioneel scherm en een geluidsinstallatie aanwezig voor presentaties.  Wanneer het om een feestelijke gelegenheid gaat b.v. een trouwerij, verjaardag, jubileum of bedrijfsfeest, dan mag u de salon gezellig versieren en uw muziekkeuzes via de speakers laten klinken.

Afmetingen Avontuur: lengte 36.50 m, breedte 6.40 m, diepgang 1.20 m, masthoogte 23 m
Zeiloppervlak 320 m2.